Wersja mobilna     +   Dodaj wydarzenie    Dodaj aktualność    Dodaj galerię    Zgłoś temat    Dodaj ogłoszenie    Dodaj ofertę  
Przeczytaj:
Rozmiar tekstu:
AAA
KRAJ Artykuł sponsorowany
2020.09.04 19:19

Co to jest wilk gastronomiczny?

Pulpety, klopsiki, kotlety… Czy jest osoba, która ich nie lubi? Aby je przygotować, potrzebujemy mięso mielone. Jednakże, aby dania takie jak kotlety czy chociażby gołąbki były smaczne, musimy zadbać o jak najlepszą jakość takiego mięsa.
Co to jest wilk gastronomiczny?
Co to jest wilk gastronomiczny?

Wiele osób idzie najłatwiejszą drogą i kupuje gotowe mięso mielone w supermarkecie, gdzie przyznajmy szczerze - jakość mięs zazwyczaj jest niska. Często jest to mięso mielone, które jest przygotowywane na bazie resztek z szybki lub piersi z kurczaka. Dlatego też warto samodzielnie przygotować mięso mielone i mieć pewność, że będzie ono najlepsze. Ponadto, jeśli prowadzisz restaurację, postaw na wilki gastronomiczne. Czym one są? Jakie są ich zalety? O tym w naszym artykule - zachęcamy do przeczytania.

Wilki gastronomiczne do mięsa - co to?

Wilki do mięsa to urządzenia gastronomiczne, które wykorzystuje się podczas mielenia mięsa. Składają się one ze specjalnego korpusu mielącego, noża, sitka i ślimaka, dzięki czemu za ich pomocą możemy przerabiać całe kawałki karkówki lub szynki na mielony półprodukt. Wilk gastronomiczny posiada sitko, które ma różnej wielkości oczka, dzięki którym możemy przygotować zarówno grubsze mięso - doskonałe do zapiekanek, jak i drobno zmielone mięso. Jest to takie urządzenia, które jest przystosowane do mielenia każdego rodzaju mięsa, podrobów i dodatków smakowych, dlatego też powinno się znaleźć w każdej profesjonalnej kuchni. Z takiego urządzenia możemy również skorzystać, jeśli chcemy przygotować farsz do pierogów czy twaróg do sernika.

Jakie są zalety wilków do mięsa?

Wilki do mięsa to urządzenia, które znajdują zastosowanie w wielu sytuacjach. W lokalach gastronomicznych wykorzystuje się je do gotowania dań głównych, ale również do produkcji własnych kiełbas czy pasztetów. To właśnie dzięki temu, że są one przygotowywane za pomocą wilka gastronomicznego, wyróżniają się doskonałym smakiem i aromatem. Inwestycja w wilka do mięsa jest naprawdę opłacalna - jest to sprzęt, który raz-dwa zmieli świeże mięso, które zostało dostarczone od sprawdzonego dostawcy. Przyrządzając samodzielnie mięso mielone, mamy pewność, że będzie ono najwyższej jakości. Ponadto świeże mielone mięso jest zdecydowanie łatwiejsze w obróbce, a jeśli chodzi o smak, to jest zdecydowanie głębszy i klienci zauważają tę różnicę.

Wilk gastronomiczny to sprzęt, który jest bardzo prosty w obsłudze. Jedyne co należy zrobić, to podłączyć je do prądu, a następnie włożyć do niego kawałki mięsa. Taka maszyna gastronomiczna jest w stanie w zaledwie kilka minut zmielić bardzo dużą ilość mięsa, co jest bardzo ważne w przypadku dużych restauracji, które często jednocześnie przyjmują kilkadziesiąt klientów. Po zakończeniu użytkowania wilka, należy zdemontować części, które służą do mielenia, a następnie umyć je ciepłą wodą z dodatkiem łagodnego detergentu.

Jak wybrać dobry wilk do mięsa?

Podczas wyboru wilka gastronomicznego pamiętaj, aby stawiać jedynie na sprawdzonych dostawców jak np. FEUMA. Nie warto inwestować w sprzęt, co do którego nie jesteśmy pewni. Dlatego wilki do mięsa najlepiej kupować od renomowanych producentów urządzeń gastronomicznych, dzięki czemu będziemy mieli pewność, że będzie to najwyższej jakości sprzęt, za którego pomocą będziemy przygotowywali posiłki dla gości restauracji.

Podsumowanie

Na sam koniec przyda się kilka słów podsumowania. Jeśli nadal nie jesteś pewien, czy warto bawić się w samodzielne przygotowywanie mielonego mięsa, to może przekona Cię argument, że klienci odczuwają znaczną różnice pomiędzy gotowym mięsem mielonym a samodzielnie zmielonym mięsem. Dlatego też, jeśli chcesz, aby dania oferowane w Twojej restauracji były smaczne i pełnowartościowe, zdecyduj się na zakup wilka do mięsa. Gwarantujemy Ci, że to jeden z kroków do osiągnięcia sukcesu w branży gastronomicznej.

Red.
REKLAMA
Oceń:
0 głosów
Red. dodany
 
Odsłon: 3818
Dodaj zdjęcie

Waszym zdaniem (0)

Podaj login i hasło:
Login:
Hasło:
Skomentuj na forum:
Zarejestruj się
Jesteś już zarejestrowany na bilgorajska.pl? Zaloguj się
Imie lub nazwa:
Treść komentarza:
Przepisz niebieski tekst z obrazka wyżej:
Brak wpisów, Twój komentarz może byc pierwszy.
Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług droga elektroniczna art 14 i 15 (Podmiot, który świadczy usługi określone w art. 12-14, nie jest obowiązany do sprawdzania przekazywanych, przechowywanych lub udostępnianych przez niego danych) wydawca portalu bilgorajska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
Przy komentarzu niezarejestrowanego użytkownika będzie widoczny jego ZAKODOWANY adres IP. Zaloguj/Zarejestruj się.
reklama
REKLAMA
REKLAMA

Najpopularniejsze

REKLAMA
Gazetka Lidl - Zobacz aktualne promocje i nowe gazetki na stronie Moja Gazetka
REKLAMA
w środę, godzina 12:36 Biłgoraj
Tu będzie plac budowy
W środę 20 listopada przekazano plac budowy pod inwestycję obejmującą modernizację ulicy Knappa oraz budowę drogi I.B. Singera w Biłgoraju. Zgodnie z umową na realizację zadania wykonawca ma 11 miesięcy od dnia podpisania umowy.
dzisiaj, 12:46 Biłgoraj
Spotkanie przedsiębiorców Ziemi Biłgorajskiej
dzisiaj, 10:04 Biłgoraj
Odznaczenia i awanse strażaków [LISTA WYRÓŻNIONYCH]
w środę, godzina 13:55 Biłgoraj
Biłgorajski basen odzyska dawny blask
Kryta pływalnia, jeden z symboli Biłgoraja, wkrótce przejdzie kompleksową modernizację. W środę, 20 listopada, przedstawiciele Zarządu Powiatu podpisali umowę z wykonawcą na realizację II etapu remontu obiektu, który będzie służył zarówno mieszkańcom, jak i lokalnym stowarzyszeniom sportowym.
dzisiaj, 17:34 Region
21. ognisko wścieklizny w regionie. Chorobę stwierdzono u krowy
w niedzielę, godzina 10:41 Powiat
11 miejscowości bez prądu, w tym Biłgoraj i Tarnogród
w sobotę, godzina 18:29 Biłgoraj
Jubileuszowy Wieczór Darczyńcy [NOWE ZDJĘCIA]
W sobotę 16 listopada odbyła się kolejna edycja Wieczoru Darczyńcy, organizowanego przez fundację Fundusz Lokalny Ziemi Biłgorajskiej. Tegoroczne wydarzenie miało wyjątkowy charakter, ponieważ wpisało się w obchody 25-lecia działalności fundacji.
dzisiaj, 18:34 Biłgoraj
Mali patrioci z "Jedyneczki"
w niedzielę, godzina 08:54 Bukowa
Tragiczny pożar w gminie Biłgoraj. Nie żyje mężczyzna
we wtorek, godzina 11:18 Lubelszczyzna
Pierwszy przypadek wścieklizny u psa w województwie
Do dzisiaj w województwie lubelskim potwierdzono 20 ognisk wścieklizny. Po raz pierwszy chorobę stwierdzono u psa. Służby przypominają, że obowiązkowemu szczepieniu przeciwko wściekliźnie podlegają psy po ukończeniu 3 miesiąca życia.
w poniedziałek, godzina 21:37 Aleksandrów
Osobówka stanęła w ogniu [AKTUALIZACJA]
dzisiaj, 10:25 Biłgoraj
W Urzędzie Miasta leje się krew
we wtorek, godzina 15:28 Babice
Upamiętnienie biskupa z Babic
We wtorek, 19 listopada przy szkole w Babicach odbyła się uroczystość odsłonięcia i poświęcenia kamienia upamiętniającego biskupa płk. Mateusza Siemaszko, duchownego i żołnierza, który zapisał się w historii Polski.
we wtorek, godzina 08:52 Korytków Duży
Dachowanie na DW nr 835
w środę, godzina 08:12 Bukowina
Wałęsające się krowy utrapieniem mieszkańców
10 listopada 2024 Biłgoraj
Biłgoraj uhonorował bohatera [NOWE ZDJĘCIA]
W niedzielę, 10 listopada, w Biłgorajskim Centrum Kultury miała miejsce wyjątkowa uroczystość nadania tytułu Honorowego Obywatela Miasta Biłgoraja ppor. Józefowi Steglińskiemu ps. "Cord". Wieczór poświęcony był bohaterowi, który swą niezłomnością zasłużył na szczególne miejsce w historii regionu. Uroczystość uświetniła prapremiera filmu dokumentalnego "Ten skrawek ziemi to wolna Polska".
w piątek, godzina 09:07 Biłgoraj
Nowy kierownik w Biłgoraju
dzisiaj, 08:11 Gmina Józefów
Obszar zagrożenia wścieklizną na terenie powiatu
 
telRedakcja telefon

533 188 100

alarmSkrzynka alarmowa

alert@bilgorajska.pl

emailRedakcja e-mail

redakcja@bilgorajska.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone bilgorajska.pl Projekt graficzny CePixel wykonanie eball