Wersja mobilna     +   Dodaj wydarzenie    Dodaj aktualność    Dodaj galerię    Zgłoś temat    Dodaj ogłoszenie    Dodaj ofertę  
Przeczytaj:
Rozmiar tekstu:
AAA
KRAJ Artykuł sponsorowany
2025.01.15 13:49

To danie podbija stoły sportowców. Mowa o polskim… bigosie!

Polski bigos, znany jako klasyczne danie kuchni narodowej, nie tylko zdobywa serca w kraju nad Wisłą, ale również robi furorę za granicą. W ostatnich miesiącach szczególnym zainteresowaniem cieszy się w Holandii, gdzie zyskał uznanie wśród sportowców i entuzjastów zdrowego odżywiania. Czym zasłużył sobie na taką popularność? Jak się okazuje, bigos to nie tylko tradycyjny przysmak, ale również idealny posiłek dla osób dbających o formę.
To danie podbija stoły sportowców. Mowa o polskim… bigosie!
To danie podbija stoły sportowców. Mowa o polskim… bigosie!

Dlaczego bigos?

Bigos to danie o bogatej tradycji i prostym, ale niezwykle odżywczym składzie. Bazuje na kiszonej kapuście, której walory zdrowotne są doceniane od wieków. Kapusta kiszona jest nie tylko niskokaloryczna, ale także bogata w witaminę C i probiotyki wspomagające florę bakteryjną jelit. W połączeniu z mięsem, grzybami, przyprawami i dodatkami, bigos staje się pełnowartościowym posiłkiem, dostarczającym białka, błonnika i niezbędnych minerałów.

To właśnie te cechy sprawiają, że bigos podbija serca sportowców. Jego pożywność i łatwość trawienia powodują, że świetnie sprawdza się jako posiłek regeneracyjny po intensywnym treningu. Co więcej, bigos zyskuje na smaku z każdym podgrzaniem, co czyni go praktycznym wyborem na kilka dni.

Bigos w Holandii: fenomen Train and Gain

Moda na polski bigos w Holandii rozpoczęła się od wzmianki w mediach społecznościowych. Allard Gooshouwer, znany trener personalny i założyciel popularnej platformy Train and Gain, podzielił się przepisem na bigos, który szybko zdobył ogromne uznanie. Jego post z przepisem stał się viralowy, a na stronie platformy pojawiły się liczne zapytania o szczegóły przygotowania tego dania.

Na blogu Train and Gain można znaleźć dokładny przepis na bigos, który jest idealnie dopasowany do potrzeb osób aktywnych fizycznie. Składniki, takie jak wołowina, kiszona kapusta i suszone śliwki nie tylko nadają daniu głęboki smak, ale również dostarczają wartości odżywczych potrzebnych do regeneracji mięśni.

Zdrowie i smak na talerzu

Bigos to nie tylko smak tradycji, ale także nowoczesna odpowiedź na potrzeby osób prowadzących aktywny tryb życia. Jest dowodem na to, że zdrowe odżywianie nie musi oznaczać rezygnacji z kulinarnych przyjemności. Dzięki swoim walorom odżywczym i łatwości przygotowania bigos podbija stoły w Holandii, a kto wie, może wkrótce stanie się ulubieńcem sportowców na całym świecie.

Red.
REKLAMA
Oceń:
0 głosów
Red. dodany
 
Odsłon: 424
Dodaj zdjęcie

Waszym zdaniem (0)

Podaj login i hasło:
Login:
Hasło:
Skomentuj na forum:
Zarejestruj się
Jesteś już zarejestrowany na bilgorajska.pl? Zaloguj się
Imie lub nazwa:
Treść komentarza:
Przepisz niebieski tekst z obrazka wyżej:
Brak wpisów, Twój komentarz może byc pierwszy.
Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług droga elektroniczna art 14 i 15 (Podmiot, który świadczy usługi określone w art. 12-14, nie jest obowiązany do sprawdzania przekazywanych, przechowywanych lub udostępnianych przez niego danych) wydawca portalu bilgorajska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
Przy komentarzu niezarejestrowanego użytkownika będzie widoczny jego ZAKODOWANY adres IP. Zaloguj/Zarejestruj się.
reklama
REKLAMA
REKLAMA

Najpopularniejsze

REKLAMA
Gazetka Lidl - Zobacz aktualne promocje i nowe gazetki na stronie Moja Gazetka
REKLAMA
w sobotę, godzina 20:26 Powiat
Studniówka 2025: tak się bawi RCEZ [NOWE ZDJĘCIA]
Uczniowie Regionalnego Centrum Edukacji Zawodowej w Biłgoraju otworzyli sezon studniówkowy wśród szkół z powiatu biłgorajskiego. Bal odbył się w restauracji Bocarlo w Tryńczy.
dzisiaj, 16:49 Biłgoraj
Przetarg na nowy samochód dla Urzędu Miasta ogłoszony
we wtorek, godzina 09:26 Goraj
Dyskoteka dla dorosłych
w poniedziałek, godzina 10:32 Tarnogród
103. urodziny mieszkanki powiatu
W sobotę, 1 lutego Pani Marianna Kida najstarsza mieszkanka gminy Tarnogród świętowała 103. rocznicę urodzin.
dzisiaj, 09:20 Turobin
Podziękowania od kuriera za odzyskanie skradzionego busa
w środę, godzina 15:53 Różaniec
Droga powiatowa do remontu
w poniedziałek, godzina 10:09 Biłgoraj
Nowy dyrektor Biłgorajskiego Centrum Kultury
Dyrektor Biłgorajskiego Centrum Kultury Stanisław Kowalczyk, który od 2020 roku kierował instytucją, złożył rezygnację z powodów osobistych. Jego obowiązki od lutego przejmie Tomasz Falandysz, wieloletni pracownik BCK.
w poniedziałek, godzina 09:13 Kowalówka
5 tys. zł mandatu dla mieszkańca powiatu
w środę, godzina 15:45 Tereszpol
Do 1000 zł kary dla właścicieli psów
w piątek, godzina 11:04 Powiat
Kryzys w branży meblarskiej? Spółka zaostrza skalę zwolnień
Jeszcze kilka dni temu informowaliśmy o planowanych zwolnieniach grupowych w firmie Black Red White. Wówczas liczba pracowników, którzy mieli stracić zatrudnienie, wynosiła 350 osób. Teraz jednak skala redukcji została zwiększona.
w piątek, godzina 10:03 Tereszpol
W lutym rozpoczną się kontrole szamb
w środę, godzina 12:00 Powiat
Ponad 28 mln zł na drogi z Rządowego Funduszu Rozwoju Dróg w powiecie biłgorajskim
w piątek, godzina 15:54 Tarnogród
Konwent Wójtów i Burmistrzów Powiatu Biłgorajskiego
W piątek, 31 stycznia w Tarnogrodzie z inicjatywy burmistrza Pawła Deca odbył się Konwent Wójtów i Burmistrzów Powiatu Biłgorajskiego, w którym uczestniczyli przedstawiciele samorządów z regionu.
dzisiaj, 09:10 Biłgoraj
Międzypokoleniowa integracja
dzisiaj, 12:35 Biłgoraj
Szkolenie kelnerów z serwowania sushi w ZSZiO
 
telRedakcja telefon

533 188 100

alarmSkrzynka alarmowa

alert@bilgorajska.pl

emailRedakcja e-mail

redakcja@bilgorajska.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone bilgorajska.pl Projekt graficzny CePixel wykonanie eball